Tot nu toe hebben we in de winter nog weinig hele koude dagen gehad maar volgens het KNMI belooft het de koudste winter in lange tijd te worden. Dus dat betekent dat januari en februari waarschijnlijk erg koud zullen worden. En is jouw kledingkast daar al op voorbereid? De mijne namelijk nog niet…Helaas zit uitgebreid shoppen er op het moment even niet meer in maar we zullen het met online shoppen moeten doen. Het enige nadeel hiervan is natuurlijk wel dat je het niet kan passen en de stof niet goed kan aanvoelen. Maar gelukkig hebben de meeste webshops tegenwoordig gratis retourneren!
De basis
Om jezelf goed warm te houden deze winter zijn er een paar basis dingen belangrijk. Bij de meeste is dit al wel bekend, werken in laagjes houdt je echt goed warm. Dus als je de kou in gaat (of moet) dan kan je het beste meerdere laagjes aan trekken. Begin met een onderhemd. Doe daarover e.v.t. een thermotrui en een thermo broek. Nu kan je een gewone trui erover aan doen en een spijkerbroek of pantalon. Een spijkerbroek is over het algemeen van een dikkere stof en zal je dus ook warmer houden. Kijk hiervoor is bij het nieuwe opkomende merk xplct! Dan kan je er nog voor kiezen om een vest of fleece jas erover te doen en als je naar buiten gaat om te sleeën of om te spelen in de sneeuw kan een ski broek je ook nog beschermen tegen nattigheid. Dan kan daarna een goede warme winterjas niet ontbreken. Kijk voor zo’n lekkere jas is bij moose knuckle! Vanzelfsprekend kunnen een muts, handschoenen en sjaal ook echt niet ontbreken als je de kou uit gaat. En dikke sokken voor in je snowboots zodat je voeten constant goed warm blijven. Want koude voeten betekent ook automatisch een koud lijf.
Wat kan je zelf doen?
Zelf kan je er ook wat aan doen om ervoor te zorgen dat je het buiten niet opeens heel koud hebt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de overgang qua temperatuur van binnen naar buiten niet extreem groot is. Als je ergens met de auto naar toe gaat moet je er dus voor zorgen dat als je er bijna bent de verwarming een stukje terug zet zodat je niet opeens een klap in je gezicht krijgt van de kou. Zorg er ook voor dat je buiten in beweging blijft en niet op dezelfde plek stil blijft staan, dit kan zorgen voor onderkoeling.